BOEREN BRAADKOEK

Ingrediënten:

500 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
100 gram fijngesnipperde kastanjechampignons
50  gram ui blokjes
40  gram julienne gesneden ontbijtspek
30   gram koksroom
100 gram water
40 gram bloem
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden en doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de champignons in de pan en roerbak deze tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Voeg het spek en de ui blokjes toe, roer alles goed om en laat het even meebraden tot de ui glazig is.
Maak in de tussentijd met een garde van het water en de bloem een papje.
Doe de aardappelen erbij en roerbak deze boven hoog vuur mee tot deze goudbruin beginnen te kleuren.
Schenk de koksroom erbij, schep alles weer goed door en maak de braadkoek op smaak met zout en peper.
Bind het gerecht af met het bloempapje , temper het vuur en laat de braadkoek nog een minuutje nagaren.

 Klik hier voor de video van het recept.