Ingrediënten:
500 gram mager rundergehakt
50 gram uiblokjes
20 gram gehaktkruiden
50 gram tomatenketchup
1 ei
4 pitabroodjes of Italiaanse bollen
1 middelgrote rode ui in ringen gesneden
4 grote augurken in lange repen gesneden.
een halve krop ijsbergsla.
mayonaise en/of tomatenketchup
Bereiding:
Meng het gehakt, kruiden, ui blokjes, tomatenketchup en het ei in een ruime kom tot een egale stevige gehaktbal.
Maak er vier gelijke ballen van door het gehakt in tweeën te delen en daarna elk stuk weer in twee stukken te delen zodat je even grote porties krijgt.
Draai er mooie egale stevige ballen van en maak deze plat tot ongeveer een halve centimeter dikte.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de hamburgers los van elkaar in de pan en bak deze rustig schuivend door de pan tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze om en bak ook de andere zijde mooi bruin.
Neem ze uit de pan en leg ze elk op een bord met een bedje sla.
Garneer de burgers af met wat uiringen, in repen gesneden augurk en ketchup en/of mayonaise.
Of leg ze op een ingesneden broodje dat dun ingesmeerd is met mayonaise en garneer ze af zoals hierboven beschreven.