Kerrie vlees
Kerrie vlees, Lekker met gekookte rijst, pasta of aardappelpuree en broccoli of sperzieboontjes.
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet
- 400 gram champignons
- 375 gram rode paprika reepjes
- 375 gram uiblokjes
- 30 gram braadboter
- 9 gram kipkruiden
- 4 gram zout klein theelepeltje
- 4 gram kerriepoeder theelepeltje
- 500 gram heet water
- 80 gram bloem
- 150 gram koud water
Instructies
- Doe de bloem in een ronde kom of schaaltje en roer met een garde het koude water beetje bij beetje door de bloem tot een egaal papje.
- Borstel de champignons schoon en snij deze in schijfjes.
- Snij de kipfilet in blokjes ongeveer 3/4 centimeter.
- Zet de braadpan op hoog vuur, laat deze even warm worden, doe de braadboter in de pan en verwarm deze tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin kleurt.
- Verdeel vervolgens de kipblokjes gelijkmatig over de bodem van de pan en laat deze even bij hoog vuur aanbraden, zonder te roeren!
- Zodra de blokjes aan de onderzijde lichtbruin gekleurd zijn het vlees een keer omscheppen en ook deze zijde weer kleur laten krijgen.
- Herhaal dit tot alle blokjes een mooie bruine kleur hebben.
- Strooi dan de kipkruiden, kerriepoeder en het zout over het vlees en schep het goed door.
- Doe vervolgens de uiblokjes en de paprikareepjes erbij, schep alles goed door elkaar, temper het vuur naar 80% en roerbak alles twee tot drie minuutjes.
- Zet het vuur weer hoog, voeg het hete water toe en roer alles regelmatig door tot de inhoud van de pan tegen de kook komt.
- Temper het vuur iets zodat het net niet kookt maar wel een beetje beweging in de pan is.
- Roer het bloempapje nog even goed door, zet het vuur weer hoog en schenk het bloempapje bij het gerecht en blijf roeren.
- Hou het kerrievlees tegen de kook en blijf een dik minuutje roeren zodat het kerrievlees nog even door kan garen.
- Maak het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper en/of een beetje sambal.