THAISE KIPPENSOEP

Ingrediënten:

500 gram kippenbouillon
400 gram kokosmelk
300 gram water
250 gram in smalle reepjes gesneden kipfilet
80 gram vissaus
40 gram citroensap
2 rode pepers
1 theelepeltje suiker
1 theelepeltje zeer fijngesnipperde gember
1 stengel citroengras
1/2 eetlepel fijngesnipperde korianderblaadjes

Bereiding:

Snij de rode pepertjes doormidden, verwijder de zaadjes en snipper het pepervlees.
Kneus het citroengras met de achterkant van een snijmes.
Verwarm de kokosmelk alroerend in een pan zodat deze niet gaat klonteren.
Neem een ruime pan en verhit de bouillon, water, fijngesnipperde gember, rode peper en het citroengras.
Roer de verwarmde kokosmelk, vissaus, citroensap en de suiker erdoor, breng alles aan de kook en laat het 5 minuten bij matig vuur zachtjes doorkoken.
Doe de kipreepjes erbij, roer ze door de soep zodat de stukjes niet aan elkaar blijven plakken en laat ze 5 minuten zachtjes meegaren in de soep.
Schep de kippensoep in ruime soepkommen en strooi de fijngesnipperde korianderblaadjes erover.
Geef er een stuk Thais brood bij.