Ingrediënten:
300 gram waterkers
500 gram vastkokende aardappelen
400 gram mais uit pot of blik
400 gram witte bonen uit pot of blik
400 gram in kleine blokjes gesneden kipdijvlees
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
1 theelepeltje komijn poeder
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwijder de stugge steeltjes van de waterkers en spoel de waterkersblaadjes goed schoon.
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Neem een ruime kookpan en doe de kipblokjes, ontbijtspek, aardappelblokjes en de mais in de pan, schenk er 1,5 liter water bij en breng dit tegen de kook.
Voeg de waterkers toe, temper het vuur iets en laat alles bij matig vuur een half uurtje zachtjes tegen de kook trekken.
Doe er vervolgens de bonen en de kruiden bij, hou de soep nog 10 minuten bij matig vuur tegen de kook en maak hem op smaak met zout en peper uit de molen.
Serveer de soep met een stuk brood of met een hartig gebakken ei.