Ingrediënten:
500 gram schoongemaakte sperzieboontjes
150 gram ricotta
50 gram geraspte boerenkaas
3 eieren
1/2 eetlepel dille
boter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Vet een hoge ovenschaal in met wat boter.
Breng in een ruime pan 1,5 liter water waaraan 1 kleine eetlepel zout is toegevoegd aan de kook.
Kook de sperzieboontjes 5 minuten in dit water, giet ze af, spoel ze met koud water zodat ze snel afkoelen en laat ze even uitlekken.
Neem een ruime kom en meng de boontjes, ricotta, boerenkaas, dille en peper en zout goed door elkaar.
Splits de eieren, meng het eigeel ook door de inhoud van de kom.
Klop het eiwit met een garde totdat het schuimig is.
Roer dit met een spatel als laatste door het gerecht, schep alles in de beboterde ovenschaal en schuif deze in de voorverwarmde oven.
Laat de soufflé 20-25 minuten in de oven garen bij 180°.
Lekker bij een schnitzel, karbonade, verse worst, balletje gehakt of een gebakken visje.