Ingrediënten:
600 gram in blokjes gesneden lams stoofvlees
300 gram fijngesnipperde ui
200 gram in kleine blokjes gesneden winterwortel
300 gram vleesbouillon
100 gram rode wijn
3 grote, ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
1 eetlepel tomatenpuree 16 gram stoofvleeskruiden
mespuntje laurierpoeder
braadboter
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan en laat de onderkant boven hoog vuur mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat ook dit weer even bruinen.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin gekleurd zijn, kruid het met de stoofvleeskruiden en schep dit goed door elkaar.
Doe de gesnipperde ui bij in de pan, laat deze meefruiten tot ze glazig is, doe de tomatenpuree erbij en laat deze even meebraden om het te ontzuren.
Voeg vervolgens de wortel, tomaat en de laurierpoeder toe, schep dit goed door elkaar, schenk de bouillon bij in de pan en laat alles aan de kook komen.
Temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het stoofpotje ongeveer 2-3uur bij matig vuur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
Roer regelmatig door de pan zodat het niet aanzet en voeg wat heet water toe als er teveel braadvocht verdampt.
Lekker met aardappelpuree, pasta of gekookte rijst, met sperzieboontjes, doperwtjes, broccoli of rode kool met appeltjes.