Ingrediënten:
4 tortilla’s
100 gram maiskorrels
100 gram kidneybonen
100 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
130 gram vegetarische roerbakreepjes
160 gram gezeefde tomaat
100 gram geraspte boerenkaas
40 gram fijngesnipperde ui
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Bestrijk een ovenschotel goed met vloeibare boter.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui boven hoog vuur tot deze glazig is.
Schep de roerbakreepjes, champignons en de mais bij de gefruite ui en roerbak alles boven hoog vuur tot de champignons kleur beginnen te krijgen.
Roer er vervolgens de kidneybonen door en laat deze bij matig vuur meewarmen.
Besprenkel de tortilla’s met een beetje water en laat ze in de oven warm worden.
Neem ze uit de oven, vul ze met het groenten mengsel, leg ze in de ovenschotel, bestrooi ze met de geraspte kaas en bak ze in ca. 10 minuten af bij 200°.
Kijk regelmatig, zonder de oven te openen, zodat de tortilla’s niet te donker worden.
Zet als de tortilla’s mooi goudbruin zijn de ovendeur half open en verlaag de temperatuur naar 60°.
Sluit na 10 minuten de deur en hou de tortilla’s warm bij 60°.