VERSE WORST MET COUSCOUS

Ingrediënten:

500  gram verse worst
300  gram couscous
300  gram in reepjes gesneden rode paprika’s
250  gram gehalveerde snoeptomaatjes
120  gram fijngesnipperde ui
100  gram droge witte wijn
40   gram olijfolie
klein  theelepeltje gedroogde rozemarijn
klein theelepeltje gemalen komijn
zout en peper uit de molen.
braadboter

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden, zet het vuur uit en laat de braadboter een minuutje afkoelen.
Leg de verse worst, los van elkaar, in de pan en bak deze bij matig vuur rondom bruin, terwijl je ze regelmatig door de pan schuift.
Blus de worstjes als ze bruin zijn af met een flinke scheut heet water, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het vlees bij matig vuur nog 8-10 minuten doorgaren.
Neem ze vervolgens uit de pan en hou het vlees warm in de oven bij 70°. Schenk de olijfolie in de pan, roer de aanbaksels los, fruit de gesnipperde ui bij hoog vuur tot deze glazig is, voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze kort mee zonder dat ze kleur krijgen.
Strooi de gemalen komijn erover, roerbak dit kort mee en schenk de wijn erbij, Voeg ook de gehalveerde tomaatjes en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook.
Leg de worstjes in de saus, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en stoof alles bij matig vuur 5-8 minuten totdat de paprika zacht geworden is.
Proef de saus en maak deze indien nodig op smaak met zout en peper uit de molen.
Doe de couscous, 5 minuten voor het einde van de stooftijd, in een ruime schaal, schenk er 500 gram kokend water op, laat dit 5-6 minuten wellen.
Roer de couscous met een vork los en zet de schaal samen met de verse worst op tafel.