Ingrediënten:
600 gram kipfiletreepjes
400 gram in blokjes gesneden ananas uit blik
70 gram fijngesnipperde ui
70 gram bruine basterdsuiker
50 gram tomatenketchup
10 gram ketjap manis
20 gram sambal
12 gram kipkruiden
braadboter
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak het kipfiletreepjes bij hoog vuur tot ze aan de onderzijde gekleurd zijn, schep ze een keer om, laat ook dit kleur krijgen en herhaal dit tot alle reepjes goudbruin zijn.
Bestrooi het vlees tijdens het bakken met de kipkruiden.
Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe en laat deze meefruiten tot ze glazig is.
Strooi de basterdsuiker over het vlees, roer alles goed door elkaar en laat het even karamelliseren.
Voeg achtereenvolgens de tomatenketchup, sambal en de ketjap toe.
Laat elke keer als er een ingrediënt is toegevoegd deze een half minuutje meegaren voordat het volgende bij in de pan gaat.
Temper het vuur en laat alles bij matig vuur een paar minuutjes garen.
Schep als laatste de ananasblokjes door het gerecht en laat deze even meewarmen.
Doe de kip in een kom en geef er gekookte rijst bij