Ingrediënten:
500 gram spinazie
8 eieren
1 fijngesnipperd sjalotje
1 afgestreken eetlepel vers gehakte peterselie
6 blaadjes fijngehakte basilicum
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Klop de eieren samen met een eetlepel koud water en een snufje zout en peper in een ruime kom of schaal los.
Was de spinazie goed schoon, kook deze 5 minuten in weinig water, giet de spinazie in een zeef of vergiet af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Zet een braadpan met antiaanbaklaag op het vuur en roerbak de spinazie 1-2 minuten bij matig vuur om het laatste overtollige vocht kwijt te raken.
Neem de pan van het vuur, roer de peterselie, basilicum en het fijngesnipperde sjalotje erdoor en schuif het uit de pan bij het eimengsel.
Droog de braadpan, zet hem op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Giet het spinazie-eimengsel in de pan, temper het vuur iets en roerbak het boven matig vuur tot het roerei gaar is.
Schuif het gerecht op een voorverwarmde schaal, zet deze op tafel en geef er een stuk Turks brood en een lekkere salade bij.