Ingrediënten:
600 gram in blokjes gesneden mager runder stoofvlees
800 gram grof gesnipperde ui
150 gram fijn gesnipperd ontbijtspek
300 gram droge witte wijn
300 gram rode wijn
30 gram bloem
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Schenk de rode en witte wijn bij elkaar in een kan.
Zet een ruime pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan en laat de onderkant bij hoog vuur mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit een paar keer tot alle blokjes bruin van kleur zijn.
Voeg het ontbijtspek en de grof gesnipperde ui toe, roerbak deze een paar minuten bij hoog vuur mee en roer de bloem door de inhoud van de pan.
Hou het vuur hoog, blijf goed roeren en schenk de wijn in kleine scheutjes bij het vlees, zodat het gerecht in de pan niet afkoelt.
Temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het stoofpotje bij matig vuur 1,5 tot 2 uur zachtjes gaar pruttelen.
Roer regelmatig door het stoofpotje zodat het niet aanzet.
Voeg een scheut heet water toe als er teveel van het stoofvocht verdampt.
Maak de boeuf op smaak met zout en peper uit de molen.
Lekker met gekookte aardappelen en rode kool, maar het smaakt ook prima met rijst of pasta.