Ingrediënten:
1 grote braadkip
1 rode ui
50 gram boter
5 takjes verse bladpeterselie
2 kruidnagels
4 peperkorrels
zeezout
Bereiding:
Verhit de oven voor op200°.
Smelt de boter.
Maak de rode ui schoon, snij hem doormidden en steek de kruidnagels in een van de halve stukken.
Bestrooi de binnenkant van de kip met zeezout en doe de halve ui waar de kruidnagels in gestoken zijn, de peperkorrels en 2 takjes bladpeterselie in de kip.
Wrijf de buitenkant in met zeezout, bestrijk de kip met de gesmolten boter en leg hem op een groot stuk aluminiumfolie.
Snipper de resterende ui fijn, leg deze samen met de overgebleven bladpeterselie op de kip, omwikkel de kip met het aluminiumfolie zodat deze helemaal ingepakt is.
Leg de kip in een ovenschaal en schuif deze op het rooster in het midden van de oven.
Verlaag naar een half uur de temperatuur van de oven naar 180° en laat de kip nog 30-40 minuten in de oven garen.
Zet de schaal met de ingepakte kip op tafel en open het folie.
Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij met sperzieboontjes of spinazie,