KIPFILET PINDASAUS

Ingrediënten:

600 gram in reepjes gesneden kipfilet
200  gram kokosmelk
160  gram fijngesnipperde ui
80  gram pindakaas
30  gram bruine basterdsuiker
3  Spaanse pepers
1  theelepeltje chilipoeder
1  theelepeltje gemberpoeder

Bereiding:

Snij de Spaanse pepers doormidden, schuif met de achterkant van het mes de zaadlijsten eruit en hak het pepervlees superfijn.
Neem een ruime kom, schenk daar de kokosmelk in en voeg de fijngehakte Spaanse peper, bruine suiker en de chilipoeder toe, roer alles met de garde goed door elkaar tot een mooie egale marinade.
Leg de kipfiletreepjes in deze marinade, dek het af met folie en zet het 3 a 4 uur in de koelkast.
Roer regelmatig door het vlees en de marinade.
Neem het vlees uit de marinade en droog het met keukenpapier.
Doe de marinade in een steelpan, breng het tegen de kook, temper het vuur en laat de marinade 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer met de garde de pindakaas erdoor tot een mooie pindasaus.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe gemarineerde kipfiletreepjes in de pan en laat de onderkant mooi bruin worden, schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle reepjes bruin van kleur zijn.
Neem het vlees uit de pan, verdeel het over de borden en schep de pindasaus erover.
Lekker met gekookte rijst, pasta of aardappelpuree met zoet zure komkommer.