LAMSBOUTSCHIJF MET WIJNSAUS

Ingrediënten:

4  lamsboutschijven van elk 125-150 gram en ca. 1 cm dik
600  gram rode wijn
300  gram water
300  gram in grove stukken gesneden sjalotjes
100  gram in schijven gesneden venkel
300  gram koksroom
100  gram koud water
40  gram bloem
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op70°.
Neem een ruime kookpan en kook de wijn, water,  sjalotjes en venkel boven redelijk hoog vuur tot 1/3 in.
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de lamsboutschijven los van elkaar in de pan en bak ze,  terwijl je ze rustig door de pan schuift, boven hoog vuur tot de onderzijde bruin is.
Draai ze om, bak ook de andere zijde bruin en bestrooi de schijven in de pan met zout en peper.
Neem het vlees uit de pan, leg het op een bord, schuif dit bord op het rooster midden in de oven.
Neem de kookpan van het vuur en zeef de inhoud boven de braadpan zodat alleen het vocht in de braadpan komt, schenk de room erbij, roer alles rustig met de garde door en breng de saus tegen de kook.
Roer van het koude water en de bloem een glad papje en bind de saus hiermee.
Blijf rustig roeren en laat de saus nog een minuutje nagaren zodat de bloem gaar wordt.
Neem de lamsschijven uit de oven, leg ze op 4 voorverwarmde borden,  schenk een deel van de saus over het vlees en doe de rest in een sauskom.
Lekker met gekookte aardappelen, sperziebonen, snijbonen, broccoli of rode kool.