Ingrediënten
400 gram in smalle reepjes gesneden kalkoenfilet
300 gram ongekookte rijst
150 gram fijngesnipperde ui
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
80 gram taugé
4 losgeklopte eieren
10 gram kipkruiden
1 kleine eetlepel ketjap manis
1-2 theelepeltjes sambal
1/2 theelepeltje kerriepoeder mild
braadboter
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Spoel de taugé in een vergiet met heet water en laat deze goed uitlekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de kalkoenfiletreepjes over de bodem van de pan en laat de onderkant van het vlees mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat ook dit weer bruin worden en herhaal dit tot alle reepjes bruin van kleur zijn.
Doe het ontbijtspek, de fijngesnipperde ui en de taugé bij de kalkoenreepjes en roerbak alles tot de ui glazig wordt.
Voeg vervolgens de sambal, kerriepoeder, ketjap en de eieren toe en roerbak alles bij hoog vuur tot de eieren gestold zijn.
Schep de gekookte rijst door de kipfilet, temper het vuur iets en roerbak alles bij matig vuur nog 1-2 minuten.
Zet de pan op tafel en geef er zoet zure komkommer of atjar tjampoer bij.