Ingrediënten:
4 middelgrote, redelijk rijpe bananen
400 gram bloem
250 gram suiker
150 gram melk
100 gram boter
3 eieren
2 theelepeltjes bakpoeder
1/2 theelepeltje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°.
Vet een bakvorm met een antiaanbaklaag goed in met boter.
Neem een ruime kom en roer met een garde de boter en de suiker luchtig door elkaar en vooral niet kloppen.
Prak de bananen zeer fijn en voeg die met de eieren, bloem, bakmeel, zout en de melk toe.
Meng alles goed door elkaar tot een egaal deeg en giet dit deeg in de ingevette bakvorm.
Schuif deze op het rooster in het midden van de oven en bak de cake in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.
Zet de oven uit als de cake gaar is, open de deur een stukje en laat de bananencake een paar minuutjes in de oven afkoelen.
Neem hem dan uit de oven en laat hem in de keuken verder afkoelen.
Snij er plakken van en decoreer elke plak met een paar dunne schijfjes banaan en een flinke dot slagroom.