Ingrediënten:
500 gram in blokjes gesneden runder bieflapjes
800 gram warme runderbouillon
180 gram fijngesnipperde rode ui
2 in kleine stukjes gesneden rode paprika’s
100 gram tomatenpuree
80 gram zure room
20 gram paprikapoeder mild
15 gram suiker
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het vlees in de pan, laat de onderkant mooi bruin worden, schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin van kleur zijn, neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
Voeg een scheut braadboter toe aan het achtergebleven braadvet en roer met een spatel de aanbaksels goed los.
Roerbak de fijngesnipperde ui samen met de paprikablokjes tot de ui glazig is, doe het vlees terug in de pan, strooi de paprikapoeder en de suiker erover en schep alles goed door.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Roer regelmatig door de goulash zodat deze niet aanzet.
Temper het vuur, proef de soep, maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.
Laat de goulashsoep een klein half uurtje bij matig vuur zachtjes trekken.
Schep de soep in voorverwarmde soepkommen, strooi er wat peterselie over en drapeer in het midden een eetlepel zure room.
Geef er warme gekookte rijst met komkommersalade bij.