SAUCIJSJES IN BROODDEEG

Ingrediënten

8 varkens saucijsjes van elk 70 gram
150 gram bloem
150 gram melk
40 gram olijfolie
2 grote eieren
1/2 theelepeltje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Neem een ruime ovenschaal.
Schenk de olijfolie erin en draai de schaal zodat de bodem en het onderste deel van de zijkanten bedekt is met olie.
Leg de saucijsjes los van elkaar in de schaal en draai ze goed door de olie zodat ze rondom met een laagje olie bedekt zijn.
Schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven.
Laat de worstjes bij 200° in 10-15 minuten goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.
Maak een brooddeeg door de bloem, zout, eieren en melk in de keukenmachine tot een egaal, glad beslag te mixen.
Maak tussendoor de binnenkant van de mengkom met een spatel schoon, laat het iets aangekoekte deeg even meedraaien zodat er geen klontjes ontstaan in het beslag.
Neem de schaal met de saucijsjes uit de oven en schenk het beslag voorzichtig om de worstjes heen.
Zet de schaal weer terug in de oven en bak het gerecht in 20-30 minuten bij 200° tot het deeg goudbruin en gaar is.
Kijk regelmatig of het niet te hard gaat.
Neem de schaal uit de oven, zet deze op tafel en geef er een stevige jus bij.