Ingrediënten:
500 gram voorgekookte rijst
500 gram gemengd gehakt
200 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
200 gram taugé
150 gram fijngesnipperde ui
100 gram fijngesneden witte of Chinese kool
1 in fijne ringen gesneden kleine prei
15 gram vleeskruiden
20 gram ketjap manis
4 eieren
1 theelepeltje sambal oelek braadboter
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het gehakt, roerbak het boven hoog vuur en kruimel het door het met een spatel klein te maken.
Strooi tijdens het roerbakken de kruiden over het vlees.
Als het gehakt rul en bruin van kleur is, de uiblokjes en de groenten bij in de pan doen, roerbak deze mee tot de groenten zacht worden. Doe vervolgens de eieren en even later de ketjap erbij, roerbak dit even mee, temper het vuur en laat de inhoud van de pan bij matig vuur een paar minuten doorgaren.
Voeg als laatste de rijst toe en schep deze rustig door de nasi en laat deze nog een tot twee minuten zachtjes nagaren.
Proef de nasi en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.
PITTIGE OMELET
Ingrediënten:
6 eieren
1 rode ui fijngesneden
2 tenen knoflook uitgeperst
1/2 theelepel sambal
zout en peper uit de molen
braadboter
20 gram zonnebloemolie
Bereiding:
Neem een ruime kom en doe daar alle ingrediënten (behalve de eieren en boter) in.
Roer dit met een garde goed door elkaar tot een egaal papje.
Klop de eieren in een andere kom met de garde los en voeg dit bij het papje zodat je een omelet deeg krijgt.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het omelet deeg in de pan en laat deze bij matig vuur langzaam garen met het deksel op de pan.
Keer de omelet om, leg deze op een bord en snij hem dan in dunne reepjes.