REERUGFILET UIT DE OVEN

Ingrediënten:

1 kilo reerugfilet
200  gram gesnipperde ui
80 gram geraspte kaas
1 eetlepel vers gesnipperde rozemarijn
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120°.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de reerugfilet in de pan en bak deze boven hoog vuur, rustig door de pan  schuivend aan beide kanten mooi bruin.
Temper het vuur, neem het vlees uit de pan, leg het in een ovenschaal, dek het af met aluminiumfolie en laat het ca. 20-30 minuten in de oven garen bij 130-150°.
Roerbak bij hoog vuur in de resterende braadboter de gesnipperde ui tot deze glazig is. .
Temper het vuur, doe een scheutje water bij de ui, temper het vuur en laat de ui boven matig vuur een paar minuten zachtjes doorgaren.
Schep de ui in een kom, voeg de rozemarijn toe en maak er met de staafmixer een egale puree van.
Haal de vlees uit de oven.
Strooi er zout en peper over, bestrijk de bovenzijde met de puree en kruimel er als laatste de geraspte kaas over.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 180˚
Schuif de schaal met het vlees in de oven en laat de reerug zolang warmen tot de kaas begint te smelten.
Zet de schaal op tafel.
Geef er aardappelpuree en/of gebakken of gepofte aardappel bij.
Groenten:  rode kool, broccoli, sperzieboontjes, peultjes of een aangemaakte salade.