REEBOUT UIT DE OVEN

Ingrediënten:

1 kilo reebout
300 gram droge rode wijn
300 gram warme wildfond
80 gram vloeibare braadboter
40 gram crème fraiche
40 gram cognac of vieux
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verhit de oven voor op 200°.
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de reebout in de pan en braad hem bij hoog vuur rondom bruin.
Leg hem in een ruime ovenschaal en schenk het braadvocht over de bout. Schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven, laat hem 8-10 minuten garen bij 200°.
Neem vervolgens de schaal met de bout uit de oven, keer de bout, strooi de zout en peper over .
Draai de temperatuur terug naar 180°, laat het vlees een uurtje garen en bedruip het regelmatig met het braadvocht.
Neem de schaal uit de oven, strooi peper en zout over de bout en pak deze in met aluminiumfolie.
Zet de ingepakte  bout terug in de oven en hou hem warm bij 60-70°. Giet het braadvocht uit de schaal in een braadpan, zet deze op het vuur en breng het tegen de kook.
Schenk de warme wildfond en de rode wijn bij het braadvocht en breng het weer tegen de kook, temper het vuur en laat de saus bij matig vuur inkoken tot een licht gebonden saus.
Proef de saus en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.