Ingrediënten:
500 gram gemengd gehakt
850 gram bruine bonen uit pot
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
150 gram fijngesnipperde ui
150 gram in kleine blokjes gesneden rode paprika
40 gram tomatenpuree
15 gram vleeskruiden
mespuntje cayennepeper
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet een braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt en kruimel het rul tijdens het braden, strooi de kruiden over het gehakt, voeg de gesnipperde ui en het ontbijtspek toe en roerbak dit mee tot de ui glazig is.
Voeg dan de paprika, tomatenpuree en cayennepeper toe, schenk er een kopje water bij, roer alles goed door en doe even later de bruine bonen bij in de pan.
Schep alles goed om, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat alles 15-20 minuten bij matig vuur zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig door de pan en voeg als er teveel van het braadvocht verdampt een beetje heet water toe.
Doe het gerecht in een ruime schaal, zet deze op tafel en geef er gebakken aardappeltjes bij.
Zet ook een pot mosterd en piccalilly op tafel.