GEGRATINEERDE KABELJAUW

Ingrediënten:

4 gelijkmatige stukken kabeljauwfilet van elk 150 gram
200 gram koksroom
100 gram geraspte boeren kaas
20 gram citroensap
1 kopje paneermeel
2 eetlepels vers geknipte bieslook
1/2 eetlepel Franse mosterd
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°.
Leg de kabeljauwstukken op een ruim bord of schaal, bestrooi de vis met zout en peper en schenk het citroensap over de vis.
Laat dit even rusten en vet ondertussen een ruime ovenschaal in met boter.
Meng de room en mosterd met een garde goed door elkaar.
Meng in een schaaltje ook de kaas, bieslook en paneermeel door elkaar.
Leg de vis vervolgens los van elkaar in de ovenschotel, schenk het room/mosterd mengsel er gelijkmatig over en strooi ook het kaasmengsel over de kabeljauw.
Schuif de schaal in het midden van de oven op het rooster en bak de vis in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Kijk regelmatig in de oven (zonder de deur te openen) of het niet te hard gaat.
Lekker met aardappelpuree en boontjes.