Ingrediënten:
400 gram lamsworstjes
300 gram couscous
300 gram in reepjes gesneden rode paprika’s
250 gram gehalveerde snoeptomaatjes
120 gram fijngesnipperde ui
100 gram droge witte wijn
40 gram olijfolie
klein theelepeltje gedroogde rozemarijn
klein theelepeltje gemalen komijn
zout en peper uit de molen.
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Leg de lamsworstjes in de pan en bak deze rondom bruin, terwijl je ze regelmatig door de pan schuift.
Blus de worstjes als ze bruin zijn af met een flinke scheut heet water, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het vlees bij matig vuur nog even doorgaren.
Neem ze vervolgens uit de pan en hou het vlees warm in de oven bij 70°.
Schenk de olijfolie in de pan, fruit de gesnipperde ui bij hoog vuur tot deze glazig is, voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze kort mee zonder dat ze kleur krijgen.
Strooi de gemalen komijn erover, roerbak dit kort mee, schenk de wijn erbij, voeg ook de gehalveerde tomaatjes en de rozemarijn toe en breng alles aan de kook.
Temper het vuur, sluit het deksel op de pan en stoof alles bij matig vuur 15-20 minuten totdat de paprika zacht geworden is en breng het op smaak met zout en peper uit de molen.
Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er 500 gram heet water op, laat dit 5-6 minuten wellen en roer de korrels dan met een vork los.
Zet de schaal samen met de lamsworstjes op tafel en geef er een tomaten salade bij.