Ingrediënten:
500 gram in schijven gesneden kastanjechampignons
200 gram in reepjes gesneden gekookte slagers ham
150 gram geraspte boeren kaas
100 gram koksroom
40 gram citroensap
2 losgeklopte eieren
1 eetlepel vers gehakte peterselie
Zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°.
Vet een ruime ovenschaal goed in met boter.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de champignons tot ze goudbruin van kleur zijn, schep de ham reepjes en de peterselie door de champignons en kiep alles in een ovenschaal.
Meng in een kom de losgeklopte eieren, geraspte kaas en de koksroom met een garde door elkaar en schenk dit vanuit de hoeken over het champignonmengsel in de ovenschaal.
Schuif de schaal in het midden van de oven op het rooster en laat de gratin in 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig, zonder de deur te openen, in de oven of het niet te hard gaat.
Lekker met tomaat-ijsberg salade.