BIERSOEP

Ingrediënten:

1,2  liter vleesbouillon
200  gram donker bier
80  gram fijngesnipperde ui
25  gram tomatenpuree
3  sneetjes fijn gekruimelde sneetjes volkorenbrood zonder korst
2  eetlepels vers gehakte peterselie
1  theelepeltje gedroogde tijm
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de fijngesnipperde ui tot deze glazig is, roer de tomatenpuree erdoor en roerbak deze een klein minuutje mee zodat de puree ontzuurd.
Schenk de bouillon en het bier erbij, voeg ook de tijm toe, roer alles goed door elkaar en hou de soep 5 minuten bij matig vuur zachtjes tegen de kook.
Roer het broodkruim door de soep, laat dit een paar minuutjes meewarmen en schep als laatste de peterselie door de soep.
Proef de soep en maak hem indien nodig op smaak met zout en peper.