KERSENSOUFFLE

Ingrediënten:

300  gram kersen uit pot   (uitlekgewicht)
100  gram marsepein
80     gram bloem
60     gram suiker
40     gram volle melk
30     gram boter
4        eieren
1        zakje vanillesuiker
mespuntje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Neem een ruime platte ovenschaal en vet deze goed in met boter.
Snij de marsepein in zeer kleine stukjes en doe deze samen met de suiker, vanillesuiker en de eieren in een ruime kom en meng dit goed door elkaar.
Meng er vervolgens bloem, melk en een mespuntje zout doorheen en roer er een egaal papje van.
Verdeel de kersen over de bodem van de ovenschaal en schenk het papje voorzichtig over de kersen.
Schuif de schaal in het midden van de oven, bak de souffle af in ongeveer 30 minuten.
Als de souffle klaar is, zet dan de deur van de oven een klein eindje open, laat de schaal 10-15 minuten in de oven rustig afkoelen.
Strooi er kort voor het opdienen poedersuiker over en geef er een flinke dot slagroom bij