Piccalilly

Ingrediënten:

400 gram bloemkoolroosjes
300 gram in kleien blokjes gesneden wortel
300 gram in kleine blokjes gesneden komkommer
200 gram broccoliroosjes
200 gram in kleine blokjes gesneden rode paprika
750 gram blanke natuurazijn
300 gram suiker
150 gram in kleine blokjes gesneden zoet zure augurken
100 gram fijngesnipperde zilveruitjes
40   gram Franse mosterd
40   gram maïzena
30   gram olijfolie
20   gram madras kerriepoeder mild
10   gram kurkuma

Bereiding:

Neem een ruime kom en roer met en garde de kruiden met de mosterd en de olijfolie goed door elkaar.
Voeg een half kopje azijn toe zodat je er een stevig papje van kunt roeren.
Doe de rest van de azijn samen met de suiker in een kookpan, breng dit aan de kook, laat de suiker oplossen en roer vervolgens het kruidenpapje erdoorheen. breng alles aan de kook, voeg de bloemkool, wortelen, paprika, broccoli en de komkommer toe, breng dit weer aan de kook, temper het vuur iets en laat het 5 minuten tegen de kook garen.
Voeg de zilveruitjes en de augurk toe, breng ook dit weer aan de kook en laat het wederom 5 minuten bij matig vuur garen.
Schep alles met een schuimspaan uit de pan in een kom, maak van maïzena en een beetje koud water een papje en bind het kookvocht hiermee.
Doe de groenten terug in de pan, roer alles goed door elkaar, neem de pan van het vuur en laat deze 15-20 minuten iets afkoelen.
Schep de piccalilly in schone potten, vul de potten tot net onder de rand, sluit het deksel op de potten en laat deze een dag of 4-5 in de koelkast narijpen, zodat de piccalilly mild van smaak wordt.
Werk super schoon…dan kun je de piccalilly enkele maanden in de koelkast bewaren.