RÖSTI MET EI

Ingrediënten:

700  gram voorgekookte aardappelen
200  gram fijngesnipperd ontbijtspek
150  gram fijngesnipperde rode ui
4  eieren
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°.
Neem een kom en rasp de aardappelen grof in deze kom.
Zet een ruime koekenpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het ontbijtspek tot het lichtbruin begint te kleuren, doe de fijngesnipperde ui erbij, roerbak deze mee tot ze glazig is en schep het gefruite spek met ui bij de geraspte aardappelen.
Strooi er peper en een klein beetje zout over en meng alles goed door elkaar.
Doe nog een beetje braadboter in de koekenpan, laat dit bij hoog vuur even warm worden en kiep het aardappelmengsel in de pan.
Druk het met de achterkant van een lepel uit tot een stevige koek, temper het vuur naar ca 60°, sluit het deksel op de pan en laat de aardappelkoek in 10-15 minuten aan de onderzijde goudbruin worden.
Pas op dat het niet te hard gaat, want anders zet de koek aan..
Haal het deksel van de pan, neem een groot bord, leg het op de koekenpan en keer de pan om zodat de koek, zonder te breken,  op het bord valt.
Schuif de koek voorzichtig terug in de pan en bak ook de andere kant in 10-15 minuten goudbruin en gaar, schuif hem weer op het bord en zet de rösti in de oven om even na te garen.
Bak in de tussentijd de eieren in de koekenpan en zet deze samen met de Rösti op tafel.
Geef er zoet zure augurkjes bij en zet ook de piccalilly op tafel.