TOMAAT BASILICUM SOEP

Ingrediënten:

900 gram tomaten
700 gram bouillon
400 gram gekruid gehakt
80 gram fijngesnipperde ui
60 gram olijfolie
15 middelgrote basilicumblaadjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Snij elke tomaat doormidden, verwijder het groene kroontje en snij het tomaatvlees in kleine blokjes.
Doe deze samen met de fijngesnipperde ui in een ruime ovenschaal. Strooi er zout en peper over, sprenkel de olijfolie erover, schuif de schaal in de oven en laat de tomaatblokjes 30-40 minuten in de oven bakken bij 180°.
Kijk regelmatig in de oven of het niet te hard gaat, de tomaten mogen wel donker kleuren maar moeten niet zwart worden.
Zet een ruime soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt boven hoog vuur tot het mooi bruin van kleur is en schep het vlees in een schaaltje.
Doe de tomaat/ui in soeppan samen met de bouillon, basilicumblaadjes en de Italiaanse kruiden.
Breng de soep aan de kook, neem de pan van het vuur, zet hem op het aanrecht en pureer de soep met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur, doe het gehakt erbij en laat de soep enkele minuten bij matig vuur zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig door de soep zodat deze niet aanzet.
Lekker met stokbrood of ciabatta.