Ingrediënten:
4 varkensfiletlapjes van elk 120 gram
100 gram paneermeel
80 gram bloem
3 losgeklopte eieren
15 gram Provençaalse kruiden
1/2 theelepeltje gedroogde tijm
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120°.
Meng de bloem, Provençaalse kruiden en de tijm op een soepbord goed door elkaar.
Doe de losgeklopte eieren in een tweede soepbord en vervolgens het paneermeel op een derde bord.
Haal de filetlapjes door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven matig vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is maar laat de boter niet bruinen.
Bak de filetlapjes boven matig vuur al schuivend door de pan in 2-3 minuutjes tot de onderzijde goudbruin van kleur is.
Zorg ervoor dat er voldoende ruimte in de pan is zodat het vlees los van elkaar ligt.
Draai ze om en bak ook de andere zijde goudbruin.
Neem ze uit de pan en leg ze in de voorverwarmde oven.
Laat ze in de oven nog 6-8 minuten bij 120° doorgaren.