Ingrediënten:
800 gram gemengd gehakt
200 gram fijngesnipperde ui
40 gram Franse mosterd
1 ei
25 gram gehaktkruiden
een of twee mespuntjes sambal oelek
braadboter
Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom of schaal, strooi de gehaktkruiden erover en meng dit goed door elkaar.
Voeg de fijngesnipperde ui, mosterd, ei en de sambal toe en meng alles tot een stevige egale gehaktbal.
Maak van dat gehakt partjes zo groot als een half eitje.
Vorm van elk gehaktpartje een stevig balletje en rol elk balletje zodanig dat er een staafje van 2 a 3 centimeter ontstaat.
Laat deze staafjes enkele uren in de koelkast doorkoelen.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de gehaktstaafjes in de pan, temper het vuur iets en braad ze onder regelmatig omscheppen in 10 a 15 minuten rondom bruin en gaar.
Neem ze uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en zet deze op tafel.
Geef er rijst of pasta bij met gebakken uiringen, tomatensalade en knoflooksaus.