Ingrediënten:
220 gram bloem
125 gram suiker
60 gram slaolie
1 ei
2 (over)rijpe bananen
3/4 theelepeltje bakpoeder
1/2 theelepeltje zuiveringszout
1/2 theelepeltje kaneelpoeder
1/2 theelepeltje vanillesuiker
3/4 theelepeltje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Schep in een ruime kom bloem, zuiveringszout, bakpoeder en het zout goed door elkaar.
Roer in een tweede ruime kom het suiker en het ei met een garde door elkaar.
Prak de banaan fijn en voeg deze samen met de olie, vanillesuiker en kaneelpoeder aan het suiker-eimengsel toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg dit beetje bij beetje, al roerend toe aan het bloemmengsel en blijf roeren tot alles goed gemengd is tot een egaal stevig deeg.
Doe het deeg in een ingevette broodvorm met anti aanbak laag en schuif deze in de voorverwarmde oven.
Bak het brood in 50-60 minuten bij 180° goudbruin en gaar.
Kijk regelmatig of het niet te hard gaat in de oven.
Lekker met hagelslag of sinaasappeljam.