CHINESE SPARERIBS

Ingrediënten:

2 kilo spareribs
250 gram ketjap manis
125 gram honing
120 gram hoisinsaus (Chinese rijstwijn)
60 gram droge sherry
2 eetlepels vers geraspte gember
1 theelepeltje 5 kruidenpoeder
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°.
Leg de spareribs op een ovenbakplaat, bestrooi ze met zout en peper, schuif de bakplaat in de oven en laat de spareribs een uurtje bij 160° garen.
Breng de ketjap, honing, hoisinsaus, sherry, vijfkruidenpoeder en de gember in een steelpan aan de kook.
Temper het vuur en laat de saus, terwijl je deze regelmatig doorroert, in 10 a 15 minuten iets inkoken.
Neem de ovenbakplaat uit de oven, verdeel de marinade met een kwastje over de spareribs, schuif de plaat weer in de oven en laat het vlees nog 20-25 minuten in de oven garen.
Haal het vlees uit de oven, leg het in een grote schaal en schenk de jus over de spareribs.
Geef er gekookte rijst bij met peultjes of Chinese zoetzure kool bij.