APPELTAART

Ingrediënten:

250  gram bloem
150  gram boter
80  gram suiker
2  eieren
1500  gram licht zure appels
25  gram suiker
mespunt kaneelpoeder
vloeibare boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Beboter een taartvorm met de vloeibare braadboter.
Neem een ruime kom, maak een egaal deeg door de bloem, 150 gram boter, 80 gram suiker en de eieren goed door elkaar te kneden.
Maak er een afgeplette bol van en laat het deeg even rusten.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij de appels in kleine blokjes, doe deze in een ruime kom.
Voeg hieraan de 25 gram suiker en het kaneelpoeder toe en meng dit goed door elkaar.
Rol het deeg uit met een deegroller en leg het in de beboterde taartvorm.
Snij het deeg dat over de rand hangt af, maak daar weer een bol van, rol deze dun uiten snij daar reepjes van.
Schep de appelvulling in de taartvorm, verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan.
Gebruik de reepjes deeg om de bovenkant van de taart te versieren.
Klop 2 eidooiers in een schaaltje even los en bestrijk de bovenzijde van de taart hiermee.

Schuif de appeltaart in de oven en bak hem in 40-50 minuten bij 180° goudbruin en gaar.