Ingrediënten:
1 kilo in blokjes gesneden voorgekookte aardappelen
600 gram in blokjes van 2 cm. gesneden kipfilet
500 gram verse of diepvries doperwten
150 gram gewassen en in ringen gesneden prei
250 gram koksroom
70 gram fijngesnipperde rode ui
30 gram fijngesnipperd ontbijtspek
20 gram kipkruiden
4 losgeklopte eieren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan en schep het pas om als de onderzijde bruin is.
Schep het even later weer een keer om en ga zo door tot het vlees bruin van kleur is.
Bestrooi het met de helft van de kruiden en schep het in een schaaltje.
Doe weer een flinke scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en fruit het spek en de fijngesnipperde ui tot deze glazig is.
Voeg vervolgens de prei, doperwtjes, de aardappelblokjes en de resterende kruiden toe, schep alles goed door elkaar en roerbak dit een paar minuten bij hoog vuur.
Doe het vlees bij in de pan, roer alles goed door elkaar en schep het in een ovenschaal.
Roer de koksroom en de losgeklopte eieren met de garde door elkaar en schenk dit, vanuit de hoeken, over de inhoud van de ovenschaal.
Schuif de schaal in de oven en laat de schotel in 30-40 minuten bij 180° goudbruin en gaar worden