Ingrediënten:
750 gram in reepjes van 3/4 centimeter gesneden kabeljauwfilet
50 gram olijfolie
2 in fijne ringen gesneden bosuitjes
30 gram citroensap
2 theelepeltjes Franse mosterd
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°.
Leg 4 vellen aluminiumfolie van elk 30×30 cm klaar.
Roer in een kom de olijfolie, het citroensap, de bosuitjes, Franse mosterd en een klein beetje zout en peper uit de molen met een garde tot een mooie marinade.
Verdeel de kabeljauwreepjes gelijkmatig en iets los van elkaar in het midden van de aluminiumfolie.
Bestrijk de vis ruim met de marinade en vouw de folie dicht zodat de reepjes los van elkaar blijven liggen.
Leg de pakketjes naast elkaar op het rooster van de oven, schuif het rooster midden in de oven en laat deze in 6-8 minuten garen bij 150°.
Neem vervolgens de pakketjes met een spatel van het rooster, schuif ze op een bord en vouw het folie voorzichtig open.
Geef er gekookte rijst, pasta of aardappelpuree bij met gekookte worteltjes.