PEPERBURGER
Ingrediënten:
700 gram rundergehakt
100 gram fijngesnipperde rode ui
15 gram gehaktkruiden
1 eetlepel groene pepertjes uit pot
braadboter
Bereiding:
Meng het gehakt samen met de gesnipperde ui, gehaktkruiden en de groene pepertjes tot een egale stevige bal.
Deel deze in twee gelijke delen, verdeel deze weer in tweeën en herhaal dat nogmaals zodat je 8 gelijke porties krijgt.
Rol deze weer tot mooie stevige balletjes, plet deze tussen plastic folie met de onderkant van een pan zodat er platte schijven ontstaan van ongeveer een halve centimeter dikte.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de peperburgers naast elkaar in de pan en bak deze boven redelijk vuur, rustig schuivend door de pan, tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze met een spatel om en bak ook de andere kant tot deze ook mooi bruin is.
Temper het vuur iets, blus de braadboter af met een klein beetje heet water en laat het vlees nog enkele minuten met het deksel op de pan zachtjes doorgaren.
Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes en geef er een frisse salade bij.