HONGAARSE GOULASH

Ingredienten:

400 gram in blokjes gesneden kipfilet
80  gram crème fraiche
100 gram in blokjes gesneden rode paprika
80  gram gezeefde tomaat
80  gram uiblokjes
100 gram kippenbouillon
8    gram paprikapoeder mild
60  gram bloem
100 gram water
braadboter
Zout en peper uit de molen
Mespuntje sambal

Maak van de bloem en het water met de garde een papje.
Verhit de pan even boven hoog vuur.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan en wacht tot deze lichtbruin is en het schuim verdwenen is.
Wok de kipreepjes boven hoog vuur totdat ze lichtbruin zijn.
Voeg de paprika en even daarna de ui toe en laat dit even meebraden tot de ui glazig is.
Doe even later de tomaat ,bouillon, sambal en paprikapoeder bij in de pan, schep alles goed om, temper het vuur iets en laat alles even zachtjes pruttelen,
Schep als laatste de crème fraiche door het gerecht.
Bind alles af met het bloempapje en laat het een klein minuutje zachtjes

Lekker met rijst, pasta, gekookte aardappeltjes met sperzieboontjes of broccoli en een frisse salade erbij.

Frisse salade maken, kijk op:
Recepten.

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten