APPELTJES UIT DE OVEN

Ingrediënten:

2 grote, mooie ronde zoetzure appels
80 gram rozijnen
80 gram walnoten
1 volle eetlepel honing
1 mespuntje kaneelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Doe de walnoten in een plastic zakje en plet ze voorzichtig  met een steelpannetje.
Neem een ruime kom en schep de rozijnen, walnoten, honing en het mespuntje kaneel goed door elkaar.
Poets de appels goed schoon, snij ze van kroontje tot steel doormidden, verwijder het steeltje, kroontje en het klokhuis.
Snij van de ronde onderzijde een klein schijfje af zodat ze als bakje op de ovenbakplaat blijven liggen.
Vul de appels met het rozijnenmengsel en dek ze af met aluminiumfolie.
Schuif de schaal in de oven en laat deze 15 tot 20 minuten in de oven warmen bij 180°.
Neem de schaal uit de oven, haal het aluminiumfolie eraf, zet de schaal weer terug in de oven en laat de appeltjes nog even goudbruin kleuren.
Lekker met een dot vers geklopte slagroom.