Ingrediënten:
800 gram gemengd gehakt
2 eieren
50 gram paneermeel
20 gram ketjap benteng manis
20 gram sherry
16 gram vleeskruiden
20 gram bloem
80 gram koud water
klein blikje ananasstukjes ca. 250 gram uitlekgewicht
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Neem een ruime kom, breek de eieren in de kom en meng deze met het gehakt, paneermeel en de vleeskruiden tot een stevige bal gehakt.
Rol van dit gehakt balletjes van ca. 2 centimeter doorsnee.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schep de gehaktballetjes in de pan, blijf de balletjes bewegen totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
Doe een flinke scheut heet water in de pan, temper het vuur iets, sluit het deksel op de pan en laat de balletjes in 10 minuten bij matig vuur goudbruin en gaar worden. .
Voeg de ananasbokjes met het ananasnat de ketjap en de sherry toe.
Schep dit goed door en laat alles een paar minuten garen.
Roer regelmatig door het gerecht zodat het niet aanzet.
Meng met een garde de bloem en het water tot een bloempapje.
Schenk dit bij in de pan, zet het vuur hoog en blijf roeren tot alles tegen de kook komt.
Temper het vuur en laat het gerecht nog een klein minuutje nagaren.
Breng het indien nodig op smaak met zout en peper uit de molen.
Lekker met rijst, pasta of gebakken aardappeltjes met bloemkool of sperzieboontjes.