Ingrediënten:
4 kipfilets van elk 125 gram
100 gram vleesbouillon
100 gram koksroom
1 volle eetlepel groene pepertjes op sap
een flinke scheut vieux of cognac
15 gram kipkruiden
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Snij het dikke gedeelte van de kipfilet in zodat de filet overal even dik is.
Leg ze stuk voor stuk tussen een velletje plastic folie en druk ze met de braadpan plat.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipfiletjes in de pan en bak ze boven hoog vuur onder regelmatig schuiven aan de onderzijde mooi bruin.
Draai het vlees om en bak de andere zijde onder regelmatig schuiven bruin.
Bestrooi het vlees met de kipkruiden, temper het vuur en schenk een beetje heet water in de pan.
Sluit het deksel op de pan en laat de filets in 6-8 minuten, boven matig vuur goudbruin en gaar worden.
Neem ze uit de pan en hou ze warm in de oven.
Voeg aan het braadvet een flinke scheut cognac toe en doe er ook de verwarmde bouillon bij.
Roer alle aanbaksels goed los, doe de room en de pepertjes bij in de pan en roer alles goed om.
Temper het vuur naar 80% en laat de saus iets inkoken.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat alles nog een minuutje goed doorwarmen.
Neem de filets uit de pan, leg ze op een verwarmde schaal en schenk de pepersaus erover.
Lekker met rijst, pasta en gebakken of gekookte aardappeltjes met broccoli, sperzieboontjes, doperwten of een aangemaakte salade.