TOMAAT-IJSBERGSALADE

Ingrediënten:

350 gram pruimtomaten
200 gram ijsbergsla
150 gram in kleine blokjes gesneden zoetzure augurken
100 gram cocktailuitjes
60 gram halfvolle slasaus
6 hard gekookte eieren
15 gram in fijne ringen gesneden rode ui
1 eetlepel vers geknipte bieslook
peper uit de molen

Bereiding:

Spoel de ijsbergsla goed schoon met koud stromend water en laat deze goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Halveer de tomaten, verwijder de kroontjes en snij de tomaat in kleine blokjes.
Neem een ruime kom of schaal, doe de sla, tomaat, lente-ui ringen, augurkblokjes, cocktailuitjes en de vers geknipte bieslook erin, strooi er een beetje peper over en schep alles luchtig door elkaar.
Voeg de slasaus toe en schep deze luchtig door de salade.
Snij de gekookte eieren in stukjes, doe deze bij de in de kom en schep ze rustig door de salade.