Ingrediënten:
300 gram melk
110 gram bloem
2 eieren
mespuntje zout
200 gram dun gesneden ontbijtspek
200 gram in dunne schijfjes gesneden kastanjechampignons
100 gram in dunne schijfjes gesneden pruim tomaten
100 gram fijngesnipperde ui
200 gram geraspte boeren kaas
braadboter
Bereiding:
Neem een ruime kom en doe de bloem in deze kom.
Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk eer een klein beetje melk in, breek de eieren en roer dit samen tot een glad papje.
Voeg dan beetje bij beetje, al roerende de rest van de melk toe en roer alles tot een mooi beslag.
Maak dit beslag op smaak met een snufje zout.
Zet de pan met een anti aanbak laag op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Temper het vuur, bedek de bodem van de pan met ontbijtspek, verdeel er champignons, fijngesnipperde ui en tomaatschijfjes over.
Schenk met een kleine soeplepel zoveel beslag in de pan dat de pan overal met beslag bedekt is.
Zet het vuur hoog en bak de pannenkoek tot deze aan de onderzijde goudbruin is.
Schuif tijdens het bakken regelmatig met de pan zodat de koek los van de bodem blijft.
Draai de pannenkoek om als hij goudbruin is en bak ook de andere zijde goudbruin.
Schuif hem op een voorverwarmd bord, strooi er ruim geraspte kaas over, neem een mes en vork en ga genieten.