Ingrediënten:
4 stukken gelijkmatige zalmfilet van elk ca. 125 gram
60 gram ketjap manis
60 gram olijfolie
20 gram balsamico azijn
20 gram lichtbruine basterdsuiker 1 citroen
1/2 theelepeltje sambal oelek
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°.
Neem een ruime kom en meng de ketjap, olie, azijn, basterdsuiker, sambal en peper en zout met de garde tot een mooie marinade.
Wentel de zalmfilets in deze marinade, dek de kom af met folie, keer de zalm af en toe en laat de filets 2 uur in de koelkast marineren.
Neem de zalm uit de marinade, laat deze goed uitlekken, leg ze los van elkaar in de ovenschaal en schuif de schaal in de oven.
Laat de zalm, afhankelijk van de dikte in 10-12 minuten goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.
Neem de zalm uit de ovenschotel, leg ze op voorverwarmde borden en druppel vers citroensap over de zalm.