Ingredienten:
Een grote krop ijsbergsla.
8 cocktail tomaten, elk in 4 stukjes gesneden.
5 hard gekookte eieren, elk in 4 stukjes gesneden.
5 zoet/zure augurkjes, in kleine blokjes gesneden.
2 volle eetlepels mayonaise of frietsaus.
1 eetlepel vers geknipte bieslook.
Bereiding:
Was de ijsbergsla, laat deze in een vergiet drogen en doe hem in een ruime kom.
Snij de cocktail tomaatjes elk in 4 stukjes en doe ze bij in de kom.
Doe hetzelfde met de gekookte eieren.
Snij de augurken in kleine blokjes en dit mag er ook bij.
Doe de bieslook erbij, schep alles rustig om en voeg de mayonaise toe.
Schep de sla met 2 lepels rustig door elkaar.
Met mayonaise wordt de sla wat zachter en romiger van smaak.
Met frietsaus wordt hij scherper en smaakt deze wat zuurder.
Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten.