Ingrediënten:
750 gram gemengd gehakt
250 gram zeer fijngesnipperde kastanjechampignons
100 gram melk
50 gram ketjap manis
40 gram paneermeel
30 gram vloeibare boter
2 sneetjes wittebrood
3 eieren
zout en peper uit de molen
mespuntje nootmuskaat
braadboter
Bereiding:
Warm de oven voorop 150°.
Vet een ruime ovenschaal of bakvorm in met boter.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de fijngesnipperde champignons hierin tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Week het brood kort in de melk en maak het fijn met een vork.
Maak het gehakt aan met dit brood, eieren, knoflook, zout, peper, nootmuskaat en de gefruite fijngesnipperde champignons.
Meng het goed door elkaar en doe het gehakt in de ovenschaal. Bestrooi het vervolgens met paneermeel.
Doe er hier en daar met de kaasschaaf wat vlokjes boter op.
Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in 35-45 minuten bij 150° goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig, zonder de oven te openen, of het niet te hard gaat. Neem de schaal uit de oven, roer in een kom de peper, vloeibare boter en ketjap goed door elkaar en giet dit over het gehakt.
Zet de schaal nog 5 minuten terug in de oven bij 150°.