BIEFSTUK IN CHAMPIGNONROOMSAUS

Ingredienten:

500 gram kogel- of haasbiefstuk in brede reepjes gesneden
500 gram kastanjechampignons
40    gram julienne gesneden ontbijtspek
40    gram uiblokjes
300 gram warme vleesbouillon
100 gram koksroom
40   gram bloem
100 gram water
1 theelepeltje vers gehakte peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding;

Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje papier van de keukenrol en snij ze in schijfjes.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de biefstuk in de pan,  bestrooi het met zout en peper en bak het boven hoog vuur onder af en toe roeren tot het vlees bruin is.
Schep het vlees uit de pan en hou het in de oven warm bij 70.

Doe weer een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels los en bak de champignons boven hoog vuur al roerend tot ze lichtbruin zijn.
Voeg vervolgens het ontbijtspek en de uiblokjes toe en laat deze even meefruiten tot de ui glazig is.
Schenk de bouillon bij in de pan, voeg even later de koksroom toe en laat de saus aan de kook komen.
Klop met de garde bloem en water tot een glad papje, bind de saus met het bloempapje en laat het gerecht nog een klein minuutje nagaren.
Doe de biefstuk terug in de saus en laat deze even mee warmen.
Roer als laatste de peterselie door de saus.

Lekker met gebakken aardappeltjes, friet of aardappelsalade met doperwtjes, worteltjes, peultjes of sperzieboontjes.