PINDAKAAS

Ingrediënten:

300 zelf gedopte pinda’s  (400-450 gram in de dop)
40 gram zonnebloemolie
10 gram honing
1/2 theelepeltje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Verdeel de pinda’s over een ovenbakplaat, schuif deze voorzichtig in het midden van de oven en rooster de pinda’s 10 minuten.
Neem de bakplaat uit de oven, zet hem op een veilige plaats en laat de pinda’s afkoelen.
Doe de afgekoelde pinda’s in de keukenmachine en cutter ze tot ze poederfijn zijn.
Voeg zout, honing en zonnebloemolie toe en cutter alles tot de pindakaas goed smeerbaar is.
Mocht deze te dik blijven kun je een beetje zonnebloemolie extra meedraaien.
Maak tussendoor de wand van de mengkom van de keukenmachine met een spatel schoon zodat alles goed gemengd wordt.
Doe de pindakaas in een pot, sluit die goed af en bewaar deze in de koelkast.
Je kunt natuurlijk de pinda’s vervangen door andere noten zoals: hazelnoten, pistachenoten, cashewnoten en amandelen.
Let er wel op dat de noten ongezouten moeten zijn en kijk ook of deze al geroosterd zijn, dan moet je ze dus niet meer zelf nogmaals roosteren.